Etsi aukioloaikaa
esim. alepa pasila

Aukioloajat.com sivuston ohjeita

Miten haen aukioloaikoja
Helpoiten löydät kauppojen aukioloajat etsimällä kauppaa sivun yläreunassa sijaitsevalla hakukentällä.
Hakusanoiksi kelpaa esimerkiksi kaupan nimi, osoite, postitoimipaikka, postinumero, kaupunginosa, liikettä kuvaava sana tai mikä tahansa näiden yhdistelmä.

Tässä muutamia esimerkkejä toimivista hakulauseista
  • gigantti
  • alepa helsinki
  • alko itäkatu
  • alepa pasila
  • alepa 00240
  • hämeentie
  • kahvila
  • hennes
  • 00530

Aukioloaikoja voi myös selata kauppojen alkukirjainten perusteella esimerkiksi tilanteessa jossa et tarkalleen muista kaupan nimeä tai jos muuten vain haluat selata sivulta löytyviä kauppoja. Toiminto löytyy valikosta "Selaa aukioloaikoja" -linkin alta.

Aukioloaikoja voi myös selata etusivun kautta jossa valitaan ensimmäisenä paikkakunta josta kauppoja halutaan etsiä. Tämän jälkeen voidaan valita kategoria ja lopuksi haku voidaan vielä tarvittaessa täsmentää tiettyyn kauppaan. Valittuasi kaupungin, voit etsiä kaupan myös kartalta.
Miten lisään sivulle uuden aukioloajan
Voit lisätä sivullemme uuden aukioloajan yläpalkista löytyvällä toiminnolla "Lisää aukioloaika". Lomakkeeseen täytetään tiedot lisättävästä kohteesta ja sen normaaleista aukioloajoista. Täytettyäsi lomakkeen ylläpito tarkistaa kohteen tiedot ja julkaisee sen noin viikon kuluessa, mikäli tiedot ovat oikein täytetyt. Kohteeseen lisätään automaattisesti mm. karttasijainti ja kategoria.
Miten poistan sivulta aukioloajan
Kauppaa ei voida suoraan poistaa käyttäjän toimesta väärinkäytösten vuoksi. Mikäli näet tarvetta poistaa jonkin kaupan kokonaan sivulta, voit päivittää kaupan tietoja niin että kerrot lisätiedoissa syyn poistamiseen.
Miten muutan aukioloaikaa
Kaupalla voi olla joskus ilmoitettuna väärät aukioloajat mikäli kaupan omistaja, sivuston aktiivikäyttäjä tai ylläpitäjä ei ole huomannut virhettä tai ei tiedä muuttuneita aukioloaikoja. Mikäli huomasit virheen aukioloajoissa, voit päivittää uudet aukioloajat kaupan tietoihin toiminnolla "Korjaa aukioloaikoja". Päivittäminen onnistuu hetkessä eikä vaadi rekisteröitymistä. Huomioithan että sivulla esitetyt aukioloajat kuvaavat normaalin työviikon aukioloaikoja eikä niissä huomioida erikseen poikkeuspäiviä. Tunnetuista poikkeuspäivistä ilmoitetaan erikseen etusivulla sekä kohteen tiedoissa poikkeuspäivinä. Vaihtelevista aukioloajoista pyritään ilmoittamaan kohteen lisätiedoissa.
Miten muutan yhteystietoja
Kaupalla voi olla joskus ilmoitettuna väärät tai puutteelliset yhteystiedot. Mikäli huomasit virheen tai puutteen kaupan yhteystiedoissa, voit päivittää uudet yhteystiedot toiminnolla "Korjaa tietoja". Päivittäminen onnistuu hetkessä eikä vaadi rekisteröitymistä.
Aukioloajat poikkeuspäivinä
Aukioloajat.com palvelussa esitetään kauppojen normaalit aukioloajat eikä poikkeuspäivien aukioloaikoja huomioida toistaiseksi yksittäisten kauppojen osalta. Poikkeuspäivistä ilmoitetaan kuitenkin yleisesti sekä etusivulla, tiedotteet-osiossa että kohteen tiedoissa. Poikkeuspäivinä aukioloajat on syytä tarkistaa esimerkiksi kaupan omilta kotisivuilta.
Elokuvateattereiden aukioloajat
Elokuvateattereiden aukioloajat vaihtelevat jatkuvasti ohjelmatarjonnan mukaan, joten näiden aukioloajat on jätetty listaamatta virhemahdollisuuksien vuoksi.
Kauppasunnuntait
Kauppasunnuntait sijoittuvat kesä-elokuulle sekä marras-joulukuulle. Aukioloajat.com vaihtaa automaattisesti niiden kauppojen sunnuntai-aukioloaikoja jotka kuuluvat kauppasunnuntaiden piiriin.
Kategoriat
Kaupat ovat ryhmiteltynä kategorioihin, joiden perusteella voidaan hakea tietyn aihepiirin kauppoja. Kategorian määrittelee kaupalle sivuston ylläpito. Mikäli sopivaa kategoriaa ei kaupalle löydy, lisätään se muut-kategorian alle.
Kommentointi
Kaikille aukioloajat.com-sivuston käyttäjille on annettu mahdollisuus kommentoida kauppoja anonyymisti tai nimimerkkiä käyttäen. Huomioithan asiallisen kielenkäytön ja asiapitoisuuden kommentoidessasi. Sivustolle turhat tai muuten kieliasullisesti epäsopivat kommentit tullaan sensuroimaan tai poistamaan. Kommentit näkyvät ainoastaan sen kaupan tiedoissa johon kommentti on jätetty.
Karttasijainti
Lähestulkoon kaikilla kaupoilla näkyy kartta kohteen tiedoissa. Tämä kartta luodaan automaattisesti osoitehaun perusteella ja siihen vaaditaan tarpeeksi tarkat osoitetiedot, jotta sijainti voidaan määrittää luotettavasti ja riittävän tarkasti. Joissain tapauksissa todellinen sijainti saattaa poiketa hieman esitetystä.